3 Ağustos 2013 Cumartesi

Makyaj Yapım Detayları

Sevgili arkadaşlar makyaj yapmayan yoktur. Öyleyse bu işi biraz daha önemsemek gerekiyor. Makyaj iyi bir kurtarıcı olduğu gibi bazen bizi oldukça komik duruma düşürebilir..Öncelikle makyajın kurtarıcı özelliklerinden bahsedeyim. İyi görünmek daha sağlıklı bir yüz profili için makyaj her zaman tercihimizdir. Fakat çoğumuz yanlış makyaj uygulayarak bu iyi durumu kötüye çeviriyoruz.
Peki ne yapmalıyız?
Öncelikle kendi cilt yapımızı  iyi bilmeliyiz.Çünkü alacağımız her ürün kendi cilt yapımıza uygun olmalı. Cilt yapımızı tanıdıktan sonra geriye  iyi ürünler edinmek   kalıyor. Bunun için işini  iyi bilen bir makyaj  uzmanından yardım  almakta fayda var  yada kendi çabalarımızla ürünleri ve içeriklerini tam araştırmalıyız.Bu ayrıntılara dikkat ettikten sonra gerisi bizim yeteneğimize kalmış.
Başarılı makyaj nasıl yaparım?
Yüz şekli, göz şekli ve tüm ayrıntılar bizim makyaj yapmadaki başarımızı tabi ki etkileyecektir.Çok küçük gözler, büyük dudaklar yada sorunlu bir cilt biraz daha zorlayıcıdır.En şanslı olanlarda kusursuz yüze sahip olanlar.Fakat çoğumuz bu konuda şansız taraftayız.Eğer sorunlu bir cildiniz varsa mükemmel bir görüntü tabi ki bekleyemeyiz fakat sorunları en aza indirebiliriz. Zaten makyajın amaçlarından biride budur.Başarılı makyaj bütün bunları göz ardı etmeden yüzünüzün şekline ve yapısına uygun aşırıya kaçmadan doğal yöntemler seçmekten geçiyor.
kalici-makyaj2_IAl
Küçük Detaylar:
Gözler makyajda en önemli ayrıntıdır yüzünüzdeki kusurları kapattıktan sonra göz şeklinize uygun olan uygulamaları iyi bilmelisiniz. Tercihiniz ne olursa olsun doğal görünen  makyaj sizi her zaman daha güzel gösterecektir.En önemli nokta ve en yanlış yapılan bir uygulamada gözleri aşırı renk cümbüşü yapmak lütfen buna çok dikkat edelim. İyi makyaj yapan ve iyi görünen insanlara bakarsanız çok renk değil az  renk tercih ederler.Size güzel bir makyaj sırrı! Artık gözlerde mavi far ,sarı far,yeşil far dönemi kalmadı. Oldukça komik duran bir şey daha var ki sanırım en kötüsü o ! Giydiniz kıyafetin aynı renginde farlar ve dudaklar büyük yanlış .Yani mavi elbise giydiniz diye gözleri mavi farlarla donatmamalısınız. Bu sizi oldukça rüküş bir görüntüye sokacaktır.Bütün bu ayrıntılara dikkate ettikten sonra işimiz kolaylaşır.Önemli bir ayrıntıda yüz renginize gidecek allık tercih etmek. Yanaklarınıza uygulayacağınız allık yüzünüzü ferah bir  görüntüye sokmalı eğer yüzünüze uygun renkli allık tercih etmezseniz doğal görüntüden uzaklaşmış yapay bir  görüntü kazanırsınız.Bütün bunlar makyaj yapımında uygulanması gereken  puf noktalarıdır. Hepinizin bunlara dikkat etmesi dileğimle…

0 yorum:

Yorum Gönder