3 Ağustos 2013 Cumartesi

En Gelimiş ve En Çok Kullanılan Tarayıcılar

Günümüzde internette kolayca gezebilmenizi  sağlayan gelişmiş tarayıcılar var. Bu tarayıcılar genelde kullanıcıların beklentilerini karşılamakta oldukça başarılıdırlar. Bugün piyasada birçok tarayıcı bulunmakta, bu tarayıcıların çokluğu yüzünden internet siteleri sahiplerini oldukça fazla etkilemektedir. Site sahipleri herbir tarayıcıyı sitesinin güzel gözükmesi için çabalamakta.
Hal böyle olunca mağdur olan siteler olmakta. Aslında sitelerin en iyi gözükmesini ve bağzı kodların düzenli çalışması için site sahipleri değil, tarayıcı sahipleri bu konu da önem vermelidir.
Piyasada bulunan tarayıcılardan en iyi olanlarını bugünün konusu yaptım. İnternette çok sayıda tarayıcı bulunmakta biz bunların en popüler olanlarını ele almakla başlayalım.
  1.  270320131218580069538_2[1]Google Chrome: Google firması piyasaya çıkardığı ilk günden bugüne milyonlarca kişi tarafından indirilen ve kullanılan tarayıcı dır. Son zamanlarda programın hızı konusunda diğer tarayıcılara oranla daha başarılı olduğu kanaatindeyim. Siteleri açmakta hiçbir sıkıntı çekmeyen chrome aynı zamanda kullanıcının bilgisayarında ki görünümünü tarayıcıya yansıtabilmesi kullanıcıların ilgisini bayağı çektim durumda. Basit ve kullanışlı olması, kafa karıştırmayan bir yanı ile aynı zamanda eklenti çeşitliliği sayesinde birçok uygulamayı hızlı ve kolay bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Milyonlarca kişi tarafından kullanılan Chrome bence 1 numaralı tarayıcıdır. Aşağıdaki butona basarak Google Chrome son sürümünü indirebilirsiniz ve ilginizi çekti ise detaylı inceleyebilirsiniz.Buraya Tıklayarak Google Chrome yi İNDİR
  2. Opera-logo[1]
    Opera Tarayıcı: Listemizin ikinci sırasını Opera ya ayırıyorum. Opera kendini kanıtlamış ve sürekli artan bir kullanıcı topluluğu var. Ben de dahil birçok bilgisayarın kullandığı opera bundan birkaç yıl öncesine kadar sabit bir gelişim gösterirken son zamanlarda kendini çok geliştirmeyi başarmış bir tarayıcıdır. Yılların verdiği tecrübe ile birçok alanda ve geçmişten getirdiği özellikleri ile kendini diğer tarayıcılardan üstün tutmaktadır. Oldukça hızlı olan ve tarayıcı görünümü açısından, özellikle kendine has uygulamaları örneği turbo özelliği olan bir tarayıcıdır. Diğer tarayıcılar gibi basit yapıya sahip değildir. Kendine has ağırlı vardır. Kullanımının kolay olması ve kendine has özelliği sayesinde tarayıcıyı kullanıcıları yazılımın bağımlısı haline getiriyor. Eğer profesyonelce bir tarayıcıya sahip olmak istiyorsanız işinizi son derece mükemmel bir şekilde göreceğinden şüpheniz olmasın. Aşağıdaki butona basarak Opera Tarayıcısı nı son sürüm olarak inceleyebilirsiniz yada indirebilirsiniz.
    Buraya Tıklayarak Opera Tarayıcısını İndirebilirsiniz
  3. mozilla-firefox-4-rekor-kirdi-24032011132144[1]
    Mozilla Firefox: Yıllardır Explorer e rakip olan mozilla gerçekten de bu alanda tartışılmaz bir yere sahiptir. Mozilla özellikleri bakımında birçok üstünlüğe sahiptir. Gelişmiş yazılımı sayesinde yıllardır birçok site görüntüsünü en güzel şekilde göstermiştir. Google kendi tarayıcısını çıkarmasaydı şuan dünyada en fazla kullanılan tarayıcı olacaktı. Peki neden ilk sırada değil. Aslında listenin başına almak istedim ama en basit görünüme sahip ve hızı konusunda üstüne çıkılamayan tek tarayıcı chrome olduğu için birinci sırayı ona verdim. 2. sırada olamayışının nedeni de opera nın gerçekten kalitesini konuşturması oldu kullananlar anlayacaktır. Opera ile aynı masada oturuyor da diyebiliriz aslında. Gerçekten çok güçlü bir tarayıcı eğer etkili bir tarayıcı kullanmak istiyorsanız indirmenizi tavsiye ediyorum. Aşağıdanki butona basarak Mozilla Firefox son sürümünü indirebilirsiniz.
    Buraya Tıklayarak Mozilla Firefox u İndirebilirsiniz
  4. yandex-browser-galatasaray_yandex-browser-galatasaray-ekran-goruntusu-1_1310x820[1]
    Yandex Browser: Yandex tarayıcı hakkında pek birşey diyemeyeceğim zira google ye rakip olmuş bir firma kalitesi gerçekten muhteşem ama tarayıcı konusunda pekte öyle değil. Chrome ya birebir benzer olan bir tarayıcı kendine has özelliklere sahip ama hız konusunda pekte başarılı göremedim. Kendine has özellikleri bulunan yandex tarayıcı yandex arama motoru kullananlar için ideal bir tarayıcıdır. Şuan yolun henüz başında olmalarına rağmen gayet başarılı bir şekilde gidiyorlar. Eğer böyle çalışırlarsa yakın zamanda google ye kafa tutacak bir firma olacaktır hiç şüphesiz. Yandex browser i indirmek veya incelemek için aşağıdaki butona basın. Futbol takımı özellikleri mevcut.
    Yandex Browseri İndirmek İçin Buraya Tıklayın
  5. internet-explorer-google-chrome-mozilla-firefox[1]
    İnternet Explorer: Aslında söylenecek pek söz yok resim gayet iyi açıklamış şuan ki durumu. Şüphesiz her bilgisayarda bulunan explorer herkes kullanmıştır. Explorer in internette koruduğu yeri bundan önceki yıllarda hep çöküşte olması durumu açıklıyor. Yeni sürümünden sadece bir kaç sürüm öncesine dönersek berbat bir hali vardı tarayıcının. Microsoft un kalitesine yakışmayan tarayıcı son sürümü ile durumu toparlamış gözüküyor. Bu tarayıcıyı kullanacak olanınız var ise son sürümü indirmelerini tavsiye ediyorum. Eski sürümlerin pek iyi olmadığını açıklamama gerek yok. İnternet Explorer son sürümünü indirmek veya incelemek için aşağıdaki butona basın.İnternet Explorer İndirmek İçin Buraya Tıklayınız.

0 yorum:

Yorum Gönder