3 Ağustos 2013 Cumartesi

Her bilgisayarda olması gereken programlar.

Her bilgisayarda olması gereken programlar.
Bilgisayarların Bakımı İçin Gerekli Programlar

1-  Crap Cleaner  (Ccleaner yani Pislik temizleme)

Ccleaner bir bilgisayar için olmazsa olmaz bir yazılımdır. Priform firması tarafından üretilen yazılım alanında oldukça popülerdir. Programın ne işe yaradığını merak ediyorsanız hemen söyleyeyim Bilgisayarınızı temizler ve optimize eder.
Boyutu oldukça küçük olan bu program gerçekten çok yararlı. Maksimum 4 veya 5 mb gibi oldukça küçük bir yer kaplıyor, saten bu kadar küçük boyutlu programında sistemi kasması mümkün değildir.  Bu özelli sayesinde bilgisayarların vazgeçilmezi olan Ccleaner oldukça popüler bir program. Benim de kullandığım bu programı sizinde kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. :)
Kullanımı:
Sizin belirlediğiniz zaman diliminde otamatik olarak çalışır görevini saniyeler içinde yapar ve kapanır. Programın ne zaman çalışıp, kapandığını anlayamazsınız bile.

2- Iobit Proğramları (Kullandığım En iyi Proğramlar)

Burada bahsedeceğim programlar ise iobit firmasının programları.
Bu gune kadar bilgisayar bakımı, disk temizleme, windows kaynaklı hataları araştırma onarma gibi bir çok program indirip denemişliğim vardır. Malesef hiçbirinden tam verim alamadığım gibi, genelde bu tür programlar ücretli olmasıda çok kötü, sürekli bir kısıtlama getirmesi deneme süresinin bitmesi oldukça kötür bir durum. Kaldır çöpe at bu programları. :( İşin en can sıkıcı yanıda bu saydığıklarım için; bilgisayar bakımı, disk temizleme vs. ayrı ayrı program indirip kurmam.
İşte Iobit firmasının sağladığı hizmet ise bu işleri yapacak tüm yazılımları tek bir yazılımda birleştirmesi. Programın adı Advanced SystemCare yukarıda saydığıklarımda dahil birçok özelliği ile alanında bir numara program.
Programın free versiyonunu indirip istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Pek eksi yönü olmayan bir program, ücretli versiyonları kadar olmasada işlev bakımından çok önemli bir yere sahip.
Boyutu çokta fazla değil saten programın içindeki yazılımları tek tek indirip kurmaya kalksak kapladığı alan ve kullandığı sistem çok fazla olurdu. Bu programı bende kullanıyorum ve sizinde bilgisayar bakımı için kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
Bitmedi. Başka bir tane yararlı program daha. :)

IObit Uninstaller

Eğer Advanced SystemCare  programını indirirseniz bu yazılım otamatik olarak o programla birlikte geliyor. Siz derseniz ki yok kardeşim ben indirmeyeceğim onu başka yararlı bir program arıyorum onu tanıt bana diyosanız bide bu programı okuyun.
IObit Uninstaller adındanda anlaşılacağı gibi  yazılım kaldırma programı. Tabi ben buna yazılım mı, program mı dosya mı, kısayol mu? ne desem bilemedim. Çünkü ne yükleme ne kurma böyle bir özelliği yok, dosya boyutu 2 mb indirdiğinizde direk kullanabiliyorsunuz baktınız sevmediniz geri dönüşüm kutusuna atarak silebiliyorsunuz. Buna benzeyen programları indirip kurarsanız sistem kasar, yer kaplar bide ücretlidir deneme süresi bitince kullanamazsınız. Bunun gibi can sıkıcı şeyler işte. Neyse bu arada çok uzattın admin kısa kes Aydın havası olsun dediğinizi duyar gibiyim.
IObit Uninstaller Kullanımı
Hemen bu programın ne işe yaradığını söyleyeyim. Windows ta program ekle kaldır yazılımının yaptığı işin aynısı  IObit Uninstaller de yapıyor tek farkı ise burası çok önemli  bir program kaldırdıktan sonra kaldırdığımız o program aslında tamamen kalkmıyor, bilgisayarda atıklar bırakıyor. Bu program sayesinde o atıkları taratarak bulup temizelememizi sağlıyor. Bu sayede sistem tamamen temiz kalmayı başarıyor.
Benimde kullandığım bu programı yine size şiddetten daha şiddetle tavsiye ediyorum. :D
Şimdilik bu kadar esen kalın, Takipte olun :) İnşallah yararlı bir paylaşım olmuştur. Okuduğunuz için teşekkürler.
Yorum yapmaktan çekinmeyin. Lütfen!

0 yorum:

Yorum Gönder