3 Ağustos 2013 Cumartesi

Samsung Galaxy S4 Ön İnceleme

amsung’un merakla beklenen amiral gemisi Galaxy S4, Türkiye’de nihayet basına tanıtıldı. 27 Nisan’da satışa çıkacak telefonun fotoğraf çekim kalitesi ve incelemesiyle karşınızdayız.
Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S4, 27 Nisan’da bayrağı Galaxy S3′ten devralacak ve dünya ile aynı anda Türkiye’deki satış macerasına başlayacak.

16 GB’lık sürümü 1999 TL’den piyasaya girecek olan Galaxy S4, pek çok yeni özelliğiyle kullanıcılarına farklı bir deneyim sunmayı hedefliyor.
Kısa bir süre içerisinde ofisimizde detaylı incelemesini yapacağımız Galaxy S4′ü, Çırağan Sarayı’ndaki etkinlik sırasında kullandık ve deneyimlerimizi sizlere aktarıyoruz. Ayrıca ilerleyen sayfalarda Galaxy S4 ile çektiğimiz fotoğraf örneklerine de ulaşabilirsiniz.
Türkiye’de Exynos 5 Octa işlemci kullanılacak!
Samsung, Türkiye’de 1.9 GHz hızında çalışan Snapdragon 600 işlemci değil de, kendi ürettiği toplamda sekiz çekirdeğe sahip Exynos 5 Octa işlemcili modeli satışa çıkaracak.
Samsung’a göre iki işlemci benzer deneyime sahip olsa da, yapılan pek çok teste göre Exynos 5 Octa’nın özellikle PowerVR SGX544MP3 tabanlı grafik birimi, daha iyi bir oyun performansı sunuyor. Özellikle Türkiye pazarı bu konuda şanslı diyebiliriz.
Exynos 5410 diye de adlandırılan Exynos 5 Octa işlemcisi, aynı anda 8 çekirdeği aktif olarak çalıştırmıyor. Yüksek performans gerektiren durumlarda, 1.6 GHz hızında çalışan 4 adet ARM Cortex A15 tabanlı işlemci devreye giriyor. Eğer düşük performansın gerektiği durumlar yaşanıyorsa, etkili bir tasarruf için devreye 1.2 GHz hızında çalışan 4 adet ARM Cortex A7 çekirdeği devreye giriyor.
Etkileyici ekran!
Uzun yıllardır Samsung’un AMOLED ekranlarındaki PenTile dizilimini eleştirdik. Çünkü bu dizilim sayesinde, piksel aralıkları teoriden çok daha belirgin bir şekilde görünüyordu. Galaxy S4′ün yeni AMOLED ekranı, son derece başarılı.
Full HD çözünürlüğündeki AMOLED ekran, beklenilenin aksine yine Pentile dizilime sahip. Hem Full HD’nin yüksek çözünürlüğü hem de yeni PenTile diziliminin etkisiyle görüntü, neredeyse IPS ekranlar kadar keskin ve berrak. Özellikle gerçek siyah rengini verebilmesi ve beyaz renkleri de mavi tonlarında vermemesi sayesinde, uzun süre en başarılı ekranlar arasındaki yerini alacak gibi görünüyor.
Samsung’un yeniden geliştirdiği ekran, yeşil – sarı PHOLED materyallerden oluşutulmuş yapıda. Samsung’un uzun süredir çalıştığı ekran teknolojisi, mevcut AMOLED ekranlara göre yüzde 25 civarı daha az güç tüketiyor.
Ekrana eklenen yeni özellikler!
Galaxy S4′ün ekranı Air View özelliği sayesinde dokunmadan da dokunma imkanını kullanıcılara sunuyor. Böylece Galaxy Note modellerinde kalemle yapabildiğimiz işlemleri, elimizle de yapabiliyoruz. Mesela maillere bakarken üzerinde elimizi tutarak, detayları görüntüleyebiliyoruz. Ayrıca ekranı Lumia 920′deki gibi eldivenle de kullanabiliyoruz.
Yenilenen kasa!
Samsung, Galaxy S3′e göre ekranı büyüyen fakat tek elle daha rahat kullanılabilen bir telefona imza atmış durumda. İncelen ve hafifleyen Galaxy S4, ince çerçeveleri sayesinde kullanımı en üst seviyeye çıkartıyor.
7.9 mm’lik kalınlığa sahip olan Galaxy S4, 130 gram ağırlıyla da iddialı. Galaxy S3′e göre 2 gram hafifleyen S4, ayrıca 70 mm sınırının altında yer alarak endeki genişliğini koruyor.

0 yorum:

Yorum Gönder